Aktuális

Az intézmény fenntartója:

TANKÖNYVOSZTÁS - Minden általános iskolai tanuló részére

2018. augusztus 27-én (hétfő) 13-18-ig
2018. augusztus 28-án (kedd) 7-13-ig és14-18-ig
2018. augusztus 29-én (szerda) 14-18-ig

Kérdéseikkel forduljanak Farkas Dóra tankönyvfelelőshöz a
dorci.farkas@gmail.com e-mail címen.


Kedves Szülők!
Az általános iskola tanévnyitó istentisztelete
2018. szeptember 2. 15.00
órakor lesz.Értesítés átjelentkezésről

Tisztelt Szülők!Értesítjük a Kecskeméti Református Általános Iskolába a 2018/2019-es tanévre átjelentkezőket, hogy a szülőkkel és a gyermekekkel való elbeszélgetésre
2018. augusztus 7-én és 8-án (kedd, szerda) kerül sor.
Jelentkezés és időpontegyeztetés a következő telefonszámon lehetséges:
06-20-355-9530Versmondók Találkozója

„Égig röpűlt a bűvös ének,
Lehozta a hír csillagát,
És a költőnek, súgarából
Font homlokára koronát.”
(Petőfi Sándor 1823-1849)

Május 26-án tartották a Versmondók Találkozójának záró rendezvényét, a VERSÜNNEPet. Az iskolai és a városi válogató fordulók után a legtehetségesebb diákok mondták el választott verseiket a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban.

Iskolánk meghívott tanulói az alábbi minősítéseket érdemelték ki:

Farkas Bianka 8.c - kiemelt arany - Dr. Babiczkiné P. K.M.
Hamza Máté 6.a - arany - Szondiné Asztalos Éva
László Levente 6.b - ezüst - Félixné Oravecz Márta
Surman Dávid 1.b - ezüst - Andrássyné Dolog Éva
Fellegi Csanád 8.b - ezüst - Szondiné Asztalos Éva
Mádai Botond 7.b - bronz - Szondiné Asztalos Éva
Kerekes Laura Hanna - 3.c bronz - Hajagosné Kovács Diána


Farkas Biankával a Kecskeméti Televízió készített felvételt. Fellegi Csanád korcsoportjában közönségdíjat kapott. Hamza Máté meghívást a zsűritől a „Regösök húrján” országos vers- és prózamondó versenyre.
2017/2018-as tanév nyelvi mérések eredményei


Célnyelv angol 6; 8;

Célnyelv német 6; 8;

Idegennyelv angol 6; 8;

Idegennyelv német 6; 8;Oktatási díj


A Kecskemét Megyei Jogú Város májusi közgyűléseDr. Szabó Ildikótelkötelezett pedagógusi pályája, iskolavezetői és tudományos munkája elismeréseként Kecskemét Városért Oktatási Díjban részesítette.KöszönetnyilvánításMagyar Anyanyelvi Verseny

Magyar Anyanyelvi Verseny

Vörös Emma 7.b                             1. hely
Jeszenői Sára 7.a                             3. hely
tanár: Szondiné Asztalos Éva

Czumbil Mihány 4.c                         5. hely
tanító: Tarapcsik Katalin

Rapcsó Petra 6.d                             5. hely
tanár : Melicher Márta

Farsang Kata 6.b                              6. hely
tanár: Félixné Oravecz Márta
Foci diákolimpia döntő

Iskolánk I. korcsoportos labdarúgó csapata eredményesen szerepelt a Békéscsabán rendezett Országos Döntőn. A ország több mint ezer csapatából kiválogatott legjobb 20 meghívott csapat között két és fél napig tartott a küzdelem, mely során iskolánk szoros meccseket követően végül az országos 18. helyen végzett. Csapattagok: Bak Levente, Balla Gábor, Baranyi Dominik, Czéh Barnabás, Fekete Balázs, Nagy Balázs, Ónodi Nándor, Panda Barnabás, Raskó Endre, Tóth Dávid Sándor. Hálásan köszönjük mindazon szülők, edzők, pedagógusok, kísérők, szervezők munkáját, akik hozzásegítették fiainkat ehhez a szép sikerhez! Szép volt Refi! :)Siker a Medencés Hosszútávúszó Országos Bajnokságon

Demjén Bátor a május 12-13-i a hétvégén a 2018. évi Medencés Hosszútávúszó Országos Bajnokságon állt rajthoz Békéscsabán. Szombaton 1500 méteren, míg vasárnap 5000 méteres távon versenyzett. Mindkét számban 3. helyezést ért el, ami azt is jelenti, hogy kétszeres országos bajnoki bronzérmes lett. Bátort tavaly beválasztották a Jövő Bajnokai programba és azóta már az országos serdülő utánpótlás válogatott tagjai is lett ahova még egy kecskeméti társát válogatták be. Igazi hosszú hétvége volt ez Bátor számára:pénteken német alapfokú írásbeli vizsgát tett, szombat, vasárnap versenyzett, majd hétfőn szóbeli nyelvvizsgázott német nyelvből. Bátor az elmúlt egy éves időszakban nagyon nagy kitartásról és az edzéshez való alázatos munkáról tett bizonyságot az edzőinek.

KEOL.hu cikkPiknik nap 2018

Mindent a szemnek - mindent a kéznek!

A Ráday Múzeum ebben az évben meghirdeti a „Ládafia Utazó Múzeum Nyári Táborát” az érdeklődő és ügyeskedni vágyó kisiskolások számára.


HIROS.hu cikk

Versforgó Varró Dániellel és a Mintapinty zenekarral

A Versforgó Városi Szavalóverseny az 5-6. osztályos korcsoportban I. helyezett lett Hamza Máté Zsolt, 6.a osztályos tanulónk. Felkészítője: Szondiné Asztalos Éva. Gratulálunk!


HIROS.hu cikk

ÖKO-hét

Az idei tanévben is megrendezésre került április utolsó hetében az ÖKO-hét. A hét célja, hogy tanórákon és délutánonként valamilyen formában felhívjuk a gyermekek figyelmét a környezetvédelemre és a környezettudatos gondolkodásra. Az osztályok újrahasznosított anyagokból készített kézműves munkákkal hívták fel a figyelmet a természet kincseire és annak megóvásának fontosságára. A hét minden napján az egészséges táplálkozásról szóló plakátokat olvasgathattak a diákok és szülők az iskola folyosóin.
A Konviktus dolgozói gyümölccsel töltött, teljes kiőrlésű öko-süteménnyel lepték meg a diákokat egy uzsonna alkalmával.
A természet szépségeibe és rejtett kincseibe Somodi Ferenc természetfotós által kaptunk betekintést. A rendhagyó környezetóra teljesen elvarázsolta a tanulókat és tanítókat egyaránt.
A 4. b osztály egy délutáni gyalogtúra keretében ellátogatott a Bácsvíz telephelyére, ahol betekintést kaptak Kecskemét város és a környező települések vízellátásához szükséges kulisszák rejtelmeibe.
Bízunk benne, hogy ezek az alkalmak megerősítik és elmélyítik a felnövekvő generációban a környezetünk iránti tudatos szemléletet.
Lakóné Dormán Boglárka


Galéria

Áldozócsütörtöki istentisztelet a Kecskeméti Református Általános Iskolában

Természettudományos tehetségek versenyeztek az Arany János Általános Iskolában

A Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola 26. alkalommal rendezte meg a Varjú Lajos Országos Természettudományi Emlékversenyét, az intézmény egykori igazgatójának emléke előtt tisztelegve.


KEOL.hu cikk

Kosárpalánta program

A Kosárpalánta programban résztvevő csapatunk teljesítménye alapján meghívást kapott az országos Jamboree-ra, mely május 12-én lesz Székesfehérváron. A fiúk mind a három előzetes fordulón győztek, teljes erőbedobással küzdöttek. Büszkék vagyunk rájuk! Csapattagok: Szöllősi Szabolcs, Szabó Soma, Molnár Benjámin, Elek János, Tóth-Bajnai Brúnó, Majoros Bendegúz, Benyovszki Móric, Horváth Gergő, Raskó Endre, Szabó Gergő, Purgyik Zsombor


LABDARÚGÁS MEGYEI DIÁKOLIMPIA

I.korcsoportos fiúk I. helyezést értek el Csapattagok: Bak Levente, Balla Gábor, Baranyi Dominik Levente, Czéh Barnabás, Fekete Balázs, Nagy Balázs, Ónodi Nándor, Panda Barnabás, Raskó Endre István, Tóth Dávid Sándor Az edzői munkát felkérésünkre Czéh László szülő látta el, szakmai hozzáértése segítette győzelemre a csapattagokat, akik így az országos döntőbe jutottak. Izgatottan várjuk a folytatást: a döntő május 11-12-13-án Békéscsabán lesz.


Utazás a gleccserekhez

A Református Áltanos Iskola 22 tanulóból álló csapata kiránduláson vett részt Ausztriában. Az utazás fő célja a nyelvtanulás volt, de természetesen maradt idő a szórakozásra is. A nagy útra március 25-én reggel hat órakor indultak el, majd hat nap múlva március 30-án tíz óra után érkeztek vissza Kecskemétre..


Bővebben...

Országos Prezentációkészítő Verseny

Iskolánk meghívást kapott a kétfordulós prezentációkészítő versenyre. Kecskés Jázmin (8. c) és Jeszenői Sára (7. a) osztályos tanulók képviselték iskolánkat.
Az első fordulóban “Iskolánk szerepe a településünk életében” című prezentációt kellett elkészíteni és feltölteni a YouTube portálra. A szakmai elbírálás mellett a közönségszavazatok száma is befolyásolta a végeredményt, melyben aktívan részt vettek a Kecskeméti Református Általános Iskola szülei, tanárai, diákjai egyaránt.
Április 4-én rendezték meg a második fordulót a kecskeméti Lánchíd Utcai Általános Iskolában. 12 csapatot hívtak be a második fordulóra, ahová harmadik legjobbként jutottunk. Ennek a fordulónak a témája Kecskemét város egyes épületeinek, hírességeinek bemutatása. Csapatunk helyben készített prezentációt a Kecskeméti Arborétumról, majd bemutatta a közönségnek. A zsűri a prezentáció technikai, esztétikai értékelése mellett nagy hangsúlyt fektetett az előadásmódra is. Csapatunk derekasan helyt állt. Összesítésben a IV. helyen végeztünk.
Felkészítő tanár: Gazdag Edit.


Oklevél

A XXI. Országos Bibliaismereti Verseny

Idén már 21. alkalommal rendezik meg a „Velünk az Isten!" Országos Bibliaismereti Versenyt a Kecskeméti Református Általános Iskolában, április 6-án és 7-én. Az iskola dísztermében pénteken délelőtt kezdődött meg az esemény, amelynek csúcspontját idén is a dramatizált bibliai történetek előadása hozta, pénteken délután.


KEOL.hu cikk
KEOL.hu cikk (eredmények)

Beiskolázási hírei

Az iskola pedagógusainak és munkatársainak célkitűzéseit a Példabeszédek 22. rész 6. versének szavai határozzák meg: „Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól". Ez az igevers azt jelenti a gyakorlatban, hogy iskolánk az alapismeretek, biztos elsajátíttatásán, a tudás megszerzésén túl szilárd erkölcsi alapokat kíván nyújtani az itt tanulók számára.


KEOL.hu cikk

Ezek lehetnek az ország legjobb általános iskolái

Több tízezer szülő áll komoly döntés előtt, április közepén tartják az általános iskolák a beiratkozást. De vajon milyen szempontokat érdemes figyelembe venni választás előtt, ha valaki nem a körzetes iskolába küldené a gyermekét? Mit árul el egy általános iskoláról a kompetenciamérés eredménye?


eduline cikk

ZENEVARÁZSLAT Négykezes Zongoraverseny Határok Nélkül

Egerben a „ZENEVARÁZSLAT Négykezes Zongoraverseny Határok Nélkül" elnevezésű kárpát-medencei rangos rendezvényen szép sikert értek el a Kecskeméti M. Bodon Pál Zeneiskola diákjai 2018. március 23-25 között...


Olvass továbbBővebben
Jelentkezési lap


Eszközfejlesztés

1.4 millió forintot nyert eszközfejlesztésre a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. Local Care elnevezésű pályázatán a Kecskeméti Református Általános Iskola. Az eszközöket 2018. március 22-én, csütörtökön adták át hivatalosan az iskolában.


KEOL.hu cikk

KVPL helytörténeti verseny

Idén is a tavaly győztes Kecskeméti Református Általános Iskola csapata szerezte meg az első helyezettnek járó vándorserleget a Kecskemét Város Polgára Leszek (KVPL) helytörténeti versenyben. A csapat tagjai: Balázs Anna (7.a), Kelemen Gergő Máté (7.b), Mádai Botond (7.b), és Stróbl Anita Anna (7.b), a felkészítő tanáruk pedig Telekes Tamás volt.


KEOL.hu cikk

1848-49-es forradalom és szabadságharc - Ünnepi megemlékezés

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2018. március 14-én, szerdán, 15 órakor kezdődő ünnepségen emlékezett meg az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról. Az ünnepi műsorban, mely az utóbbi évek egyik legszínvonalasabbja volt, a Kecskeméti Református Általános Iskola tanulói idézték fel a forradalmi eseményeket. A felkészítő tanárok Telekes Tamás és Jámborné Márkus Emőke voltak.


KEOL.hu cikk
HIROS.hu cikk

Petőfi Sándor Szavalóverseny a Rákócziban

Városi szintű Petőfi Szavalóversenyt rendeztek a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában március 7-én, szerdán délután. Az iskola hagyományához híven idén is megrendezett versenyen 9 iskola 29 diákja vett részt.


KEOL cikk


Tisztelt Szülők!


Február 5-től a diákigazolvánnyal kapcsolatos ügyintézésre és jogviszony igazolás kiállítására csak
szerdánként 8 és 16 óra között
van lehetőség az iskola titkárságán.A Református Általános Iskola a megyében a legeredményesebb

Március 3-án, szombaton, a Kecskeméti Református Általános Iskolában tartották a 29. Zrínyi Ilona Matematikaverseny Bács-Kiskun megyei eredményhirdetését. Az ünnepség telt házzal zajlott, részt vettek rajta a díjazott diákok, tanáraik, a szülők és a meghívott vendégek.


hiros.hu cikk
KEOL cikk

Univer24 – átadták a fődíjat

Avramucz Attila, az Univer Product Zrt. vállalati kapcsolatok igazgatója adta át szerdán reggel az Univer24 úszásünnep legeredményesebb „nagy iskolájának" az első helyért járó 150.000 Ft értékű vásárlási utalványokat Varga László nyugalmazott református lelkész, püspökhelyettesnek, a Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány kuratóriumi elnökének.


KEOL cikk

Péntek esti csengettyűzés a Kelemen László Kamaraszínházban

A Kecskeméti Szent István Lions Club Jótékonysági estjén, 2018. február 23-án fellépett a 6.b osztályos tanulók csengettyűs köre.

Műsoruk

Kecskemét is kiállítja
Tavaszi szél vizet áraszt
L. van Beethoven: IX. szimfóniájából az Örömóda
Haydn: Üstdob szimfónia II. tétel
Erdő mellett estvéledtem


Kosárpalánta program

Február 17-én második alkalommal lépett pályára a Kosárpalánta program iskolai fiú csapata. Határtalan lelkesedéssel és elszántsággal küzdöttek, így ismét első helyezést értek el.

Csapattagok:
Benyovszki Móric 3.a
Elek János 3.c
Horváth Gergő 3.b
Majoros Bendegúz 3.b
Molnár Benjámin 3.c
Purgyik Zsombor 3.c
Raskó Endre 3.b
Szabó Gergő 3.a
Szabó Soma 3.b
Szöllősi Szabolcs 3.b
Tóth-Bajnai Brúnó 3.a


Felkészítő tanár: Patocskai Gáborné

Gratulálunk a szép eredményhez!


Galéria

Kutyajó nap volt

Nyitott iskola programra várta iskolánk a leendő elsősöket szüleikkel együtt. A jól sikerült nap előkészületeiben, szolgálatában részt vett Nademlejnskyné Toók Lilla igazgató-helyettes asszony, Bárdos Péterné, Benkőné Lengyel Gabriella, Ráczné Horányi Mónika, Véghné Tóth Izabella, Sárdi Marianna, Lódi Anett Nikolett, Fazekas Emese, Kincsesné László Anita, Nagyné Vincze Margit tanítók, Dobosi Nikolett és Szegezdi Marianna pedagógiai asszisztensek. A bábelőadás előtti hangulat megteremtésében gitáros énekkel Dunszt István nagypapaként vett részt pedagógusainkkal együtt. Meghívott vendégeink dr. Juharos Ágota vezetésével a "Kutyával egy mosolyért" alapítvány munkatársai voltak.


KEOL cikk

Megyénk diákolimpiai kiválóságait köszöntötték

A 2016/2017-es diákolimpiai országos bajnok tanulóit köszöntötték a Bács-Kiskun megyeieknek szervezett ünnepélyes díjátadón. A Kecskeméti Református Általános Iskola diákolimpiai bajnokainak és felkészítő tanáraiknak szeretettel gratulálunk!
III. 

Varjú Kenéz

ÚSZÁS  100 m. hátúszás

IV.

Böröczky Marcell

 

ÚSZÁS  100 m. gyorsúszás

II.

Szili Ágnes

USZONYOS ÚSZÁS 50 m delfin,
50 m uszonyos gyors,
100 m uszonyos gyors,
200 m uszonyos gyors


HIROS.hu cikk

Bozsik Program iskolánkban

Bodnár István Aurél, testnevelő-edző vezetésével nagyon sikeresek focistáink. A 2009-2010 korosztály három mérkőzés alatt 24 gólt lőtt, és nem kapott egy gólt sem, így mind a három mérkőzésüket megnyerték. A 2007-2008 korosztályt két csapatban játszik. Három-három mérkőzést játszottak, öt győzelem, egy vereség, 24 gólt lőttek és 5 gólt kaptak. A gyerekek a játék során és a játékon kívül, szünetekben végig fegyelmezetten viselkedtek, s ezért az együttműködő szülőket is elismerés illeti.XXI. „VELÜNK AZ ISTEN!” ORSZÁGOS BIBLIAISMERETI VERSENY


Versenykiírás

Jelentkezési lapA MAGYAR KULTÚRA NAPJA

Szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődőket
a Kecskeméti Református Általános Iskola
megemlékező műsorára, melyet
2018. január 22-én 17 órakor
az Újkollégium Dísztermében tartunk.Plakát


Tudnivalók a nyelvvizsgadíj visszaigényléséhez szükséges teendőkről


Az a vizsgázó jogosult rá, aki a vizsga napjáig nem töltötte be a 35. életévet
A visszaigénylés a B2 vagy C1 szintű nyelvvizsgára érvényes
A visszaigényelhető összeg nagysága: az akkreditált vizsga díja és
nem akkreditált vizsga díja honosítási díjjal együtt max. 34 500 forintA Magyar Államkincstár tájékoztatója

Genfig repült a kiskakas

A Kecskeméti Református Általános Iskola 6.a osztálya a Kodály évforduló jegyében adventi koncerten lépett fel a svájci Genfben a Studio Kodály igazgatónője, Klara Gouël meghívására. Vass Lajos-Donászy Magda A kiskakas gyémánt félkrajcárja daljátékát adták elő nagy sikerrel...


HIROS.hu cikk


„Harap-utca három alatt, megnyílott a kutya-tár”
Karácsonyi koncert az iskolábanA felsősök is medencébe ugrottak szerdán

A felső tagozatosok versenyével folytatódott szerdán a „Házi úszóbajnokság". Amelyen már az iskola új sportcsillaga, Szili Ágnes (a fotón), aki a hétvégén a Kecskeméti Fürdőben megrendezett V. Rövidpályás Uszonyos és Búvárúszó Országos Bajnokságon a legeredményesebb gyermek korosztályos lett, most az 5.a osztály színeiben versenyzőként csobbant a medencébe.


KEOL cikk

Házi úszóbajnokság

December 12-én, kedden rendezték meg az idén 13 éves, hagyományos házi úszóversenyt. A rangos esemény "díszvendége" idén Szili Ágnes, az iskola 5.a osztályos tanulója volt, aki a hétvégén a Kecskeméti Fürdőben megrendezett V. Rövidpályás Uszonyos és Búvárúszó Országos Bajnokságon a legeredményesebb gyermek korosztályos lett: a hat egyéni versenyszámából mind a hatot megnyerte, valamint egy országos csúcsot is úszott.


KEOL cikk

Városi mesemondó verseny

2017. december 7-én délután iskolánkba érkezett 19 első és másodikos osztályos tanuló a város különböző általános iskolájából. Szülők, nagyszülők és pedagógusok kísérték el őket, hogy részt vegyenek a Katona József Könyvtár által meghirdetett mesemondó verseny első próbáján.


Bővebben
Galéria

Német-angol nyelvi tábor Ausztriában

Tanulj nyelvet Ausztriában ottani nyelvtanárok vezetésével érdekes, gyakorlati feladatokon keresztül! Vegyél részt a kirándulásokkal egybekötött projektmunkán!


Bővebben
Galéria

Choco concert

Iskolánk 6.a osztálya a Kodály évforduló jegyében Genfben lép fel a Studio Kodály igazgatónője, Klara Gouël meghívására. Vass Lajos-Donászy Magda A kiskakas gyémánt félkrajcárja daljátékát adják elő. Az esemény különös jelentősége, hogy a reformáció 500. évében Kálvin városában koncertezhetnek a Kecskeméti Református Általános Iskola diákjai, akik a mintaiskola program keretében készültek a darabbal. Felkészítőik Jámborné Márkus Emőke, Szondiné Asztalos Éva és dr. Babiczkiné Pellikán Krisztina Márta. Útjukra, szolgálatukra Isten áldását kívánjuk!„ARANYOS VETÉLKEDŐ” A TEÁTRUMBAN

Versmondó gyerekekkel telt meg a Ruszt Stúdió Színház nézőtere december 4-én és 5-én. A kecskeméti színház Színészek az Ifjúságért Alapítványa hívta meg a fiatalokat a teátrumba, hogy versekkel emlékezzenek Arany János születésének 200. évfordulójára.
kecskemetikatona.hu cikk
KEOL cikk


Adventi istentiszteleten szolgált a református általános iskola 6.b osztálya Grazban

A Kecskeméti Református Általános Iskola német két tanítási nyelvű 6.b osztályos diákjai, szüleikkel és tanáraikkal 2017. december 1-jén a kora reggeli órákban Grazba indultak, hogy advent első vasárnapján családi istentisztelet keretében szolgáljanak.


KEOL cikk
YouTube videó


Étkezési befizetési rend 2017/2018-as tanév II. félév


MegtekintKosárpalánta bajnokság

Iskolánk 3. osztályos tanulóival neveztünk a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) által szervezett Kosárpalánta programba. Szombaton (november 25-én) került megrendezésre Kecskeméten a versenysorozat első fordulója. A gyerekek teljes erőbedobással, lelkesen küzdöttek, s ez meghozta az eredményt is: csapatunk első helyezést ért el. Köszönöm a szülők áldozatos segítségnyújtását, támogatását!

Patocskai Gáborné testnevelő


Galéria

XXII. Országos Református Zsoltáréneklő Verseny

2017. november 24-én zsoltáréneklő versenyt rendezett a Karácsony Sándor Rózsatéri Református Általános Iskola. Az országos versenyen iskolánk tanulói közül azok vehettek részt, akik a házi zsoltáréneklő versenyen évfolyamukban I. helyezést értek el.


Eredmények
Galéria

Szülőknek tartott nyílt tanítási nap

Az érdeklődő felnőttek 2. osztályosok óráin vettek részt: két tanítási nyelvű angol és német, matematika, magyar nyelv és irodalom, angol ének, valamint hittan órákon figyelték meg a tanárok és a gyerekek közös munkáját...
KEOL cikk


Kiváló matematika eredmények a Kecskeméti Református Általános Iskolában

Bolyai Matematika Csapatverseny országos döntő eredmények:

3. évfolyam: 33. hely
Dongó Gellért
Kósa Levente
Tóth-Bajnai Brúnó Roland
Simity Zorán
tanár: Ádám Mihályné Rapcsó Ibolya, Koleszár Edit

8. évfolyam: 4. hely
Szabó Eszter
Csizmadia Péter Károly
Juhász Márk Hunor
Dinka Hunor
tanár: Nagy TiborIllés Mártika

Illés Mártika vertcsipke útja 2015. augusztusában indult el a Hírös Hét fesztiválon. Itt ismerkedett meg ezzel a kézművességgel. Az első pillanatokban számomra kiderült, hogy tehetséges gyermekről van szó, így megbeszéltük a szüleivel, hogy szívesen foglalkozom vele. ...


Bővebben
Galéria

A Forradalom utcai óvoda és a Református Általános Iskola sikere a Pest megyei rendőrség közlekedési bábversenyén

Kettős kecskeméti siker született a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) Balesetmegelőzési Csoportja által 2017. november 16-án rendezett XXII. "Úton - Útfélen" elnevezésű közlekedési és balesetmegelőzési témájú bábversenyen. Az óvodások között a kecskeméti Corvina Óvoda Forradalom Utcai Óvodája Cica csoportjának Tündérkert bábcsoportja aranyérmet szerzett...


KEOL cikk


Svájci tanulmányúton járt a Református Általános Iskola nevelőtestülete

A Kecskeméti Református Általános Iskola nevelőtestülete a reformáció 500. évében szakmai továbbképzés keretében a reformáció eredetének helyszíneivel ismerkedett meg Svájcban.


KEOL cikk
YouTube videó


Istenes ének a Kecskeméti Református Templomban

nagyszabású zeneművet zenés áhítat keretében adta elő a Kecskeméti Énekes Kör. Megelőzően igét hirdetett Varga Nándor, Kecskemét-nyugati egyházrész lelkipásztora, elnöklelkész. Szólót énekeltek Hamza Máté, a Kecskeméti Református Általános Iskola diákja (fotónkon) és Pataki Bence. Révész László orgonált.


KEOL cikk


Az általános iskola országos eredménye a reformáció versenyen; meghívás csendesnapra

A verseny, amint a képek is igazolják, sokrétű és alapos felkészültséget követelt meg a diákoktól töténelem, irodalom, képzőművészet, ének-zene területén; elkészítették templomunk makettjét, több- és egyszólamú énekekkel készültek, színpadra állították A pecúrok című regény egy jelenetét, vetített képes előadást tartottak, reformátorok életrajzából is összeállított kérdésekre licitáltak, rétori feladatot teljesítettek.

A csapat tagjai: Alvarez Viktória, Csontos Regina, Iványosi-Szabó Lilla, Juhász Márk, Szabó Bence Zsombor.

Felkészülésüket Telekes Tamás tanár úr vezette és irányította, ebben a munkában részt vettek még Félixné Oravecz Márta, dr. Babiczkiné Pellikán Krisztina Márta, Váradi Katalin és Jámborné Márkus Emőke tanárnők. A templom makettjében Lakó András építész volt segítségünkre.


KEOL cikk

Hála és köszönet Csősz Győzőnek, aki a Kecskeméti Református Egyházközség videósaként a teljes vetélkedőt felvette.

YouTube videó


A Város Napját ünnepeltük a Hírös Agórában

A város napja alkalmából rendezett ünnepségen iskolánk tanulói és tanárai vehettek át elismerő oklevelet, valamint a Kodály Díj egyik kitüntetettje, Jámborné Márkus Emőke tanárnő (férjével, Jámbor Zsolttal együtt kapták az elismerést) iskolánk énektanára, kórusvezetője.


KEOL cikk


Mit üzen a múlt a jelennek, író az olvasónak, felnőtt a gyereknek, felnőtt a felnőttnek?

Az iskola pedagógusai egy-egy általuk kedvelt, ismert vagy számukra is az újdonság varázsát jelentő Szabó Magda könyvet olvastak újra vagy olvastak el a nyáron. Az írásmű nekik legtöbbet jelentő gondolatait vetették papírra levélformában. Az üzenetek az iskola folyosóján olvashatók. Az írónő alakját nemcsak a róla készült...


KEOL cikk


Kórustábor

Augusztus 21-én nagy örömmel és izgalommal indultunk a kórustáborba, mely idén a mátraházi üdülőben volt. Már a buszon megbeszéltük, hogy ki kivel szeretne egy szobában lenni. Hosszú volt az út, így miután elfoglaltuk a szobákat, kicsi pihenőt kaptunk. Ezután megkezdődtek a próbák. Sok szép új dalt tanultunk. Vacsora után ismerkedős játékkal zártuk az estét. ...


Bővebben
Galéria

Étkezési befizetési rend 2017/2018-as tanév I. félév


MegtekintTanévnyitó

csütörtökön délután tartott tanévnyitó istentiszteleten Apostoli köszöntést, majd fohászt mondott és igét hirdetett Varga Nándor, az egyházközség elnöklelkésze. Ezt követően az általános iskola kórusa szolgált Jámborné Márkus Emőke vezényletével, majd három első osztályos tanuló - Némedi Virág, Faragó István és Varga Vince - verset szavaltak...


KEOL cikk


TORNA ÉS KÉZMŰVES TÁBOR

A gyerekek jó hangulatban, lelkesen töltötték el az időt az iskolában. Minden egyes napon értékes, igényes kézműves alkotások készültek: többek közt vasalható gyöngyből készített képeket, világítótornyot, pixel-technikával készült kulcstartót, csomózással készített karkötőt vihettek haza a gyerekek...


Bővebben
Galéria

Café momus

A Café momus kitartóbb olvasói megszokhatták, hogy ilyenkor a nyár közepe felé megjelenik a lap hasábjain egy-egy írás a kecskeméti Kodály Művészeti Fesztivál valamelyik hangversenyéről. Most kivételesen egy szokatlan beszámolóval jelentkezem egy szokatlan eseményről. Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen, aki hiányolja a zenei csemegéket, mert a sok viszonylag könnyen behatárolható repertoárt felmutató nagyzenekari koncert, operaelőadás, kamarahangverseny közé néha jól esne valami más is...


monus.hu


Elkezdődött a szülői parkoló bérletek kiadása

A Kecskeméti Városrendészet megkezdte a 2017-2018-as tanévre vonatkozó bölcsődés, óvodás és általános iskolás első és második osztályos gyermekek szülei részére szóló parkoló bérletek forgalmazását.


KEOL cikk


Kalandtábor

2017. június 26-30. Idén sem maradhatott el iskolánk keretein belül szervezett Kalandtábor. Hagyományosan június utolsó hetében került sor az gyülekezet Emmaus házában. Idén ugyan kisebb létszámmal, de annál családiasabb légkörben tölthettünk el öt napot, ahol a gyerekek az iskolai keretekből kilépve kereshették egymás társaságát...


Bővebben
Galéria

Versmondónk sikere

Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete művészei, szakemberei döntöttek a Nemzeti VERSeny 2017. évi középdöntőjének egyenesági továbbjutóiról. A zsűri összesen 19 versenyző számára biztosította az egyenesági döntőbe jutást. Farkas Bianka, iskolánk 8. c osztályos tanulója egyike a 19 versenyzőnek, így novemberben majd a Nemzeti Színház színpadán is elmondhat egy verset (Móra Ferenc: A szív), és az alábbi  versklip (Petőfi Sándor: A bilincs) is bemutatásra kerül majd. 
Búcsúzó a tanároktól a 8. osztályos gyermekek szüleinek nevében

Nagy tisztelettel, szeretettel s mindenek előtt Isten iránti mérhetetlen hálával köszöntöm Dr. Szabó Ildikó igazgatóasszonyt, Hörcsök Imre egykori igazgató urat, az Igazgatóság minden tagját egyen egyenként, az összes pedagógust, nevelőt, a titkárság valamennyi dolgozóját és nem utolsósorban, a diákságot! Nem szeretem a közhelyeket, de az idő előrehaladtával tudjuk, hogy igaz a tartalmuk. Igazak ezek a sorok, hogy ’nehéz a búcsú’, hogy ’egyszer véget ér minden’… Az idő előrehaladtával tudjuk, hogy az idő nem telik már, hanem múlik; az idő előrehaladtával már tudjuk azt is, hogy egy illat, egy akcentus, egy hang esetleg olyan érzéseket, élményeket idéznek, amelyek ma már nem történhetnének meg, olyan személyeket idéznek, akik már nincsenek közöttünk. A főtéren, amikor locsolnak, mindig a nagymamám jut eszembe erről az illatról. Mindannyiunknak vannak, lesznek ilyen élményeink. Az idő előrehaladtával tudjuk meg azt is, hogy vannak rossz dolgok, amikről azt gondoljuk, hogy azok mindig csak másokkal történnek. De eljön az idő, amikor velünk történik meg.
Ezeket nem lehet könyvből tanulni, erre az élet tanít. Jól kell élni tehát az idővel, a tálentumokkal. Nem jó, hanem bölcs döntéseket kell hozni; bölcs döntés pedig kizárólag az Úrtól van. Közhelyek tehát a következők: hogy nehéz megszólalni - és valóban; közhely talán az is, hogy most voltam nyolcadikos - és valóban; mostanában mondták anyukámnak lépten-nyomon a városban sétálva, hogy milyen aranyos pici gyermek - és igen, most már az enyémeknek mondják.


Bővebben