Az intézmény fenntartója:

Röplabda edzés

Tisztelt Szülők!

Az alsó tagozatos fiúknak meghirdetett röplabda edzés helyszíne a Református Újkollégium földszinti tornatermében lesz a szórólapon megjelölt keddi napokon 16.15-17.45-ig.

Dunszt István
nyug. testnevelő tanárOrszágos Bibliaismereti Verseny kiírása

Egy este a Mikulással a Refiben

Német-angol nyelvi tábor Ausztriában


Nyílt napok a Refiben

Online jelentkezés fogadóórára

Nálunk, már online felületen lehet jelentkezni az iskolánkban tartandó fogadóórákra az alábbi linkeken.
Pedagógus nevek ABC sorrendben.


Jelentkező felület:

A-K
K-SZ
T-V


Az alábbi videó segítséget nyújthat a jelentkezéshez. Kérjük, tekintse meg!


1.000.000 Ft

A Kecskeméti Református Általános Iskola nyolc fős küldöttsége 2018. október 10-én ellátogatott a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházába, hogy személyesen adja át azt az 1.000.000 forint adományt, melyet a 25 év - 25 km elnevezésű, jubileumi emléktúrán a nevezettek és a támogatói jegyet vásárlók ajánlottak fel.... 


KEOL cikk
A fogadóórák rendje

November 6. (táblázat)


Csiperó

2018. július 1-8-ig az Európa Jövője Egyesület Csiperó Fesztiválja vendégeként az erdélyi Medgyesről a Gyöngyvirág Néptáncegyüttes érkezett hozzánk... 


Bővebben
Kecskeméti Református Általános IskolaKedves Oldalkedvelők!

Szeptember 29-én elindítottuk a Kecskeméti Református Általános Iskola Facebook oldalát. Ezen az oldalon friss információkat találhatnak az iskola életéből, mindennapjaiból.

Pénteken és szombaton (október 5. és 6.), 
este 8 órakor élőben jelentkezünk a mezőberényi kórustáborból. 
Reméljük, örömet szerezhetünk bejelentkezésünkkel! 
Ajánlják oldalunkat ismerőseiknek!

(Megosztás felirat mellett ... -ra kattintani- majd ajánlás ismerősöknek- összes ismerős kijelölése- ajánlások elküldése)
https://www.facebook.com/refaltiskkecskemet/
Kórustábor

Vasárnap, október 7-én, 12 órakor élő bejelentkezés a táborból. 
"Jó ebédhez szól a nóta"

Képek a kórustábor második napjáró, kattints képre...A szabadságharc vértanúira emlékeztek a református iskolások


A Város Napját ünnepelte Kecskemét


650 refis diák énekelte a 25. zsoltárt


Emmausban járt a 7. évfolyam

A közösség témáját dolgoztuk fel. 
Közösség-közös ég-odafigyelés-minőségi idő-szeretetkapcsolat voltak a kulcsszavak, melyek mentén a délelőtti és a délutáni beszélgetések folytak. Beszélgettünk arról, milyen a jó közösség, és azt is meghatározhatták a diákok, hol a helyük az osztályközösségben, milyen a társaikkal és az Istennel való kapcsolatuk. A rájuk jellemző, általuk kiválasztott tulajdonságok alapján pedig arra is fény derült, melyik személyiségtípushoz tartoznak. A jó hangulatú, értékes beszélgetések mellett volt idő közös játékra, szabadfoglalkozásra is. A képre kattintva a teljes képgaléria megtekinthető.


Népmese napja az iskolában

Pénteken ünnepeltük a népmese napját iskolánkban. Kiállítást rendeztünk gyermekrajzokból, bábokból, és mesét olvastunk a gyerekeknek.
„Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe, de mintha egyre gyakrabban tétlenül néznénk ennek háttérbe szorulását, elfelejtését. Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább az eleinktől kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket!”
(Részlet a Magyar Olvasástársaság 2005-ös felhívásából)
Vegyünk elő mi is egy-egy mesekönyvet ezen a hétvégén, és olvassuk el belőle a legkedvesebb gyermekkori mesénket gyermekeinknek!
Gyermek Társastánc


Családi istentisztelet 2018. szeptember 16.

Ebben a tanévben az általános iskola péntek reggeli áhítatain református egyházunk ünnepköreivel ismerkedhetünk meg. Így haladunk majd a reformáció hónapjától egészen pünkösd haváig. Szeptemberben a jubileumi 25. tanévünkhöz kapcsolódva az ÚTMUTATÁS a központi üzenet.

Indulj az úton, előre nézz,
Nem tántoríthat ezernyi vész.
Életed útját végig kell járni,
És az út végén Jézus fog várni.

A családi istentiszteleten a 4. b osztály szolgált Magyar Péterné vezetésével. Isten Igéjét Komádi Róbert intézményi lelkész hirdette a Zsoltárok könyve 37,5 alapján. "Hagyd az Úrra utadat, bízzál benne, mert ő munkálkodik".


Galéria
BővebbenÉtkezési befizetési rend 2018/2019-as tanév I. félév


MegtekintKedves Szülők!

2018. szeptember 10-től
iskolalátogatási igazolás kiadása és diákigazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés
szerdánként 8 és 16 óra között
lehetséges a titkárságon

Tisztelt Látogató!

2018 szeptemberétől iskolánkban megszűnt az ÖSD nyelvvizsgáztatás.
További információért kérjük keresse fel az Osztrák Intézetet:
www.budapest.oesterreichinstitut.hu


IGAZOLÁS-FELMENTÉS
HETI KÉT TESTNEVELÉS ÓRA ALÓL
Letölthető dokumentum

Kimagasló eredmény

Illés Márta, iskolánk 5.a osztályos tanulója a magyarországi ifjúsági pályázat 1. helyezése után, a hollandiai nemzetközi ifjúsági vertcsipke világbajnokságon első díjat kapott az egyéni kategóriában.

Diákunknak ezúton is gratulálunk!


Oklevél


Tanévnyitó

A vasárnap délután tartott tanévnyitó istentiszteleten Apostoli köszöntést, majd fohászt mondott és igét hirdetett Komádi Róbert intézményi elnöklelkész. Lekciót és imádságot dr. Szabó Andrea és Marozsiné Suhari-Nagy Erzsébet mondtak.


KEOL cikk„Nem az elkülönülés, hanem az integráció a célunk”

a Kecskeméti Református Egyházközség Presbitériuma, mint a fenntartó legfőbb döntéshozó testülete az Igazgatótanács javaslatára, a nevelőtestület véleményét megismerve 2018. május 28-i ülésén a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgatói feladatainak ellátására Tóth Attilát, a Kecskeméti Református Gimnázium tanárát bízta meg 2018. augusztus 1-től.


KEOL cikkTanári csendesnap Lakiteleken

Amikor mindenki azt gondolja, hogy körülöttünk szétesik minden, akkor van szükség a legnagyobb összefogásra, egymás erősítésére. Ebben mutattak példát a Kecskeméti Református Általános Iskola pedagógusai. Az elmúlt hónapok történései nem múltak el nyomtalanul. Mégis, amikor egységes kiállásra volt szükség, mindenki fel tudott sorakozni a közös ügy mögé a 2018. augusztus 24-én rendezett tanári csendes napon.


Bővebben...
KEOL cikk25 év – 25 km

A Kecskeméti Református Általános Iskola a 2018/2019-es tanévben ünnepli újraindításának 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból, 2018. szeptember 22-én gyalogtúrát szervezünk.Bővebben...

TANKÖNYVOSZTÁS - Minden általános iskolai tanuló részére

2018. augusztus 27-én (hétfő) 13-18-ig
2018. augusztus 28-án (kedd) 7-13-ig és14-18-ig
2018. augusztus 29-én (szerda) 14-18-ig

Kérdéseikkel forduljanak Farkas Dóra tankönyvfelelőshöz a
dorci.farkas@gmail.com e-mail címen.


Kedves Szülők!
Az általános iskola tanévnyitó istentisztelete
2018. szeptember 2. 15.00
órakor lesz.


15.Nemzetközi kórus verseny Bad Ischl 2018.május 2-6ig

A versenyre azért jelentkeztünk, mert szerettük volna magunkat egy nem ének tagozatos gyermekkarként nemzetközi mezőnyben is megmutatni, megmérettetni, megerősítést nyerni abban, hogy jó úton járunk kórushangzás, kórus éneklés terén.
A felkészülést 2017. novemberben kezdtük el. Péntekenként 14.30 tól-16.00ig voltak a kóruspróbák.
Kezdetben szólam próbák keretén belül tanulták meg a szólamok a verseny anyagát. A szólamok vetésforgóban váltották egymást. 2018.januártól a szólam próbákat felváltotta az összpróba alkalma.
A gyerekek lelkesen, nagy odaadással dolgoztak több mint féléven keresztül.
A Bad Ischlben 3 alkalommal adtunk koncertet. A minősítőn énekeltük el a verseny anyagunkat, majd két alkalommal baráti koncerteken örvendeztettük meg a hallgatóságot.
Így 3 különböző programmal készültünk, összesen 13 mű adta ki a műsorunkat! Egy teljes órát kitöltő koncert program minden gyermekkartól nagy teljesítmény, különösen normál tagozatos gyermekkórusnak igen nagy teljesítmény!
A gyerekek nagy lelkesedéssel, odaadással dolgoztak mindvégig. 2018.március 22-én részt vettünk a Kecskeméten megrendezett középiskolák Éneklő Ifjúságán, ahol Arany minősítésben részesültünk.
Bad Ischlben a minősítő hangversenyünkön nagy szakmai elismerést és kiváló minősítést kaptunk a nemzetközi zsűritől.
A minősítőn maximum 8 percet lehetett énekelni. A műsor választásánál fontos szempont volt az, hogy magyarok vagyunk. Ennek legméltóbb képviselete az volt, hogy Kodály Zoltántól énekeltünk 3 rövid darabot a Hét könnyű gyermekkar c. művéből: Jó gazdasszony, Ciróka, Héjja. Ezzel városunkat is képviseltük, Kecskemétet.
E mellé választottam egy könnyedebb, zongora kíséretes darabot, Ifj.Somorjai László: Trubadúrmollban.
Ez a mű különösen elnyerte a szakmai zsűri tetszését, egy kis rögtönzött workshoppal a holland férfi zsűritag olyan istrukciókkal dolgozott a gyerekekkel, ami a további éneklések során nagyon feldobta a mű karakterét.
Végül énekeltünk egy madrigált, Hans Leo Hassler: Tanzen und springen, amit német nyelven interpretáltunk megtisztelve a helyet, ahol voltunk.
A nemzetközi zsűri (olasz, német-holland és svéd ) tagjai kiemelte értékelésében a tiszta, egységes, kiművelt kórushangzást.
Bíztattak abban, hogy lépjünk ki a komfort zónánkból, legyünk egy kicsit elengedettebbek a színpadon. A baráti koncerteken más nemzet gyermek kórusaival együtt ismertettük meg műsorunkat a teltházas koncert terem hallgatóságával.
A Sola Fide gyermekkar barátokat is szerzett az út során. A gyerekek ismeretséget kötöttek az indonéz felnőtt kórussal, majd az orosz és koreai gyermekkarral is. Kottákat, email címet cseréltek.
Jó nyelvtudással könnyen ment az ismerkedés. Kottákat, email címet cseréltek.
Az 5 nap alatt kirándultunk is. A közeli Salzburgban énekeltünk a Dómban. Kodály Zoltán 150.genfi zsoltára csendült fel csodálatos környezetben. A dóm látogatói közönsége csodálattal hallgatott bennünket.
Mozart háza előtt rögtönzött koncerttel tisztelegtünk a mester nagysága, emléke előtt. Felcsendült Mozart: Tavasz várás c. dalának kórus feldolgozása, majd magyar szerzők műveivel ismertettük meg a turistákat. Bárdos Lajos: Hej igazítsad c. táncdallama, valamint egy zulu népdal: Siya hamba 3 szólamban felcsendülő vidám dallama nagy sikert aratott. A gyermekkar önfeledten rögtönzött öröm éneklése igazi élmény volt mindannyiunk számára.
Hazatérve Magyarországra május 29-én tanévzáró koncert keretén belül elevenítettük fel újra az 5 nap csodálatos élményeit a szülőknek, tantestületünknek, gyülekezetünknek.

Mindenért az Úr Istennek adunk hálát!
Soli Deo Glória!
Jámborné Márkus Emőke karnagy
2018.június 25.


Galéria

A Program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.