Tisztelt Szülők!


Február 5-től a diákigazolvánnyal kapcsolatos ügyintézésre és jogviszony igazolás kiállítására csak
szerdánként 8 és 16 óra között
van lehetőség az iskola titkárságán.Értesítés átjelentkezésről (2018)

Tisztelt Szülők!Értesítjük a Kecskeméti Református Általános Iskolába a 2018/2019-es tanévre átjelentkezőket, hogy a szülőkkel és a gyermekekkel való elbeszélgetésre
2018. augusztus 7-én és 8-án (kedd, szerda) kerül sor.
Jelentkezés és időpontegyeztetés a következő telefonszámon lehetséges:
06-20-355-9530Oktatási díj (2018)


A Kecskemét Megyei Jogú Város májusi közgyűléseDr. Szabó Ildikótelkötelezett pedagógusi pályája, iskolavezetői és tudományos munkája elismeréseként Kecskemét Városért Oktatási Díjban részesítette.KöszönetnyilvánításBeiskolázási hírei(2018)

Az iskola pedagógusainak és munkatársainak célkitűzéseit a Példabeszédek 22. rész 6. versének szavai határozzák meg: „Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól". Ez az igevers azt jelenti a gyakorlatban, hogy iskolánk az alapismeretek, biztos elsajátíttatásán, a tudás megszerzésén túl szilárd erkölcsi alapokat kíván nyújtani az itt tanulók számára.


KEOL.hu cikk

Ezek lehetnek az ország legjobb általános iskolái (2018)

Több tízezer szülő áll komoly döntés előtt, április közepén tartják az általános iskolák a beiratkozást. De vajon milyen szempontokat érdemes figyelembe venni választás előtt, ha valaki nem a körzetes iskolába küldené a gyermekét? Mit árul el egy általános iskoláról a kompetenciamérés eredménye?


eduline cikk

A Református Általános Iskola a megyében a legeredményesebb (2018)

Március 3-án, szombaton, a Kecskeméti Református Általános Iskolában tartották a 29. Zrínyi Ilona Matematikaverseny Bács-Kiskun megyei eredményhirdetését. Az ünnepség telt házzal zajlott, részt vettek rajta a díjazott diákok, tanáraik, a szülők és a meghívott vendégek.


hiros.hu cikk
KEOL cikk

Szülőknek tartott nyílt tanítási nap (2017)

Az érdeklődő felnőttek 2. osztályosok óráin vettek részt: két tanítási nyelvű angol és német, matematika, magyar nyelv és irodalom, angol ének, valamint hittan órákon figyelték meg a tanárok és a gyerekek közös munkáját...
KEOL cikk


Tanévnyitó (2017)

csütörtökön délután tartott tanévnyitó istentiszteleten Apostoli köszöntést, majd fohászt mondott és igét hirdetett Varga Nándor, az egyházközség elnöklelkésze. Ezt követően az általános iskola kórusa szolgált Jámborné Márkus Emőke vezényletével, majd három első osztályos tanuló - Némedi Virág, Faragó István és Varga Vince - verset szavaltak...


KEOL cikk


Szülői nyilatkozat táborozáshoz 2015


Letöltöm

Szeretetközösség a hangversenyteremben

Újra református zsoltároktól és dicséretektől zengett a Művészetek Palotája július 1-jén, ahol immár hagyományosan az ezernyolcszáz fős közönség is be-bekapcsolódott a több száz fős egyesített kórust alkotó tizenöt kar éneklésébe.


Galéria
Reformatus.hu cikk


EURÓPA JÖVŐJE „CSIPERÓ” NEMZETKÖZI GYERMEKTALÁLKOZÓ

A Kecskeméti Református Általános iskola 11 diákja, két pedagógus (Mikesiné Ertl Katalin és Benkőné Lengyel Gabriella) kíséretében indult Felvidékre, a tavaly Kecskeméten járt gyermekek családjaihoz. Köszönjük a Zsigárdi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatónőjének, Ziacsek Adriannának szervező munkáját, a polgármester, Baranyay Alajos támogatását.


Bővebben
Galéria

Belekóstolt a filmes világba a kecskeméti lány

Farkas Bianka a Református Általános Iskolában most fejezte be a 7. osztályt. A színház iránti szeretete nagyon hamar megmutatkozott. Családjával kiskora óta rendszeresen jár színházba, a kecskeméti Katona József Színház mellett gyakori vendégek a főváros és más nagyvárosok színházaiban is. Minden darabra felkészült, ráhangolódott előzőleg, például...


BAON.hu cikk


Kiemelkedő eredmények!

A két tanítási nyelvű képzés első végzős, 8. évfolyama kiemelkedő eredménnyel zárt: 30 középfokú és 1 felsőfokú nemzetközi nyelvvizsgával angol nyelvből. Felkészítő tanárok: Dr. Szabó Ildikó, Csukás Ágnes, Kalózné Németh Izabella.Kodály Zoltán-díjban részesülnek a református iskolák énektanárai, karnagyai

Kecskemét Közgyűlése ma (2017. június 22-én) döntött arról, hogy Kodály Zoltán-díjat adományoz Jámbor Zsolt Ottó karnagy-zenepedagógusnak és Jámborné Márkus Emőke ének-zenetanárnak (megosztva). A házaspár a kecskeméti református iskolák énektanárai és karnagyai.Újabb magyar filmsiker Amerikában

Ismét magyar filmes siker az Egyesült Államokban. A North Hollywood-i CineFest-en Asmon Stella író és rendező rövidfilmje, a Terka Nova lett a legjobb.
HIRADO.HU cikk

Fergeteges sikert arattak táncukkal az anyukák

ÜIdén ötödik alkalommal rendezte meg a szülői közösség az általános iskola szülői bálját. A szervezést Dr. Füzesiné Gajdácsi Magdolna és Szabóné Tóth Gabriella, a 6.b osztály SzMK-sai vállalták. A háziasszony Benkőné Lengyel Gabriella tanítónő, a házigazda Ferenczy Zoltán tanár úr volt. A finom étkekről Mészáros János és a konviktus munkatársai gondoskodtak. A 280 fős rendezvényről az alábbi linken olvashatnak, nézhetnek meg képeket, videót.

Ezúton köszönöm minden szülő támogatását, tombolatárgyak felajánlását, asztali díszeket a Major családnak, a bál süteményeket Hartmann Istvánnénak, a Zsömli Sütöde tulajdonosának) és az egyházközség dolgozóinak segítségét a bál elő- és utómunkálataiban.KEOL cikk


Kezdődhet a Kodály Intézet mintaiskola-programja

Kodály Zoltán világhírű ének-zene oktatási módszerére épülő, de már a 21. századi eszközöket is alkalmazó mintaiskola-program indul a zeneszerző szülővárosában; az erről szóló együttműködési megállapodást csütörtökön írták alá Kecskeméten.

KTV
M1 riport
KEOL cikk


A Református Általános Iskolában elindul a Kodály Intézet mintaiskola-programja

Együttműködési megállapodást köt október 13-án, csütörtökön a Zeneakadémia Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézete és a Kecskeméti Református Általános Iskola: 2016 őszétől így Kodály Zoltán szülővárosában is elindul a világhíres ének-zene oktatási módszerre épülő, de XXI. századi eszközöket alkalmazó mintatagozat.


KEOL cikk


Beszélgessünk! Hírös kecskemétiekkel

Kiss Jenő színművész, a paralimpikon Boronkay Péter és Csonka András, valamint a 12 éves, s máris színházi rutinnal rendelkező Farkas Bianka volt a vendége az első alkalommal megrendezett „Hírös kecskemétiek” pódiumbeszélgetésnek.


Hiros.hu cikk


Tanévnyitó

A szerdán délután tartott tanévnyitó istentiszteleten Apostoli köszöntést, majd fohászt mondott és igét hirdetett Varga Nándor, az egyházközség elnöklelkésze. Ezt követően az általános iskola kórusa szolgált Jámborné Márkus Emőke vezényletével, majd hat első osztályos tanuló - Bárdos Levente, Csősz Boglárka, Dékány Bálint, Kálmán Simon, Kuti Emma, és Tusa Barnabás - verset szavaltak. Az istentisztelet végén Kuti József lelkész, az igazgatótanács elnöke mondott áldást.


KEOL cikk
YouTube videó


Csiperó

Az Európa Jövője Egyesület azzal a céllal alakult, hogy a kecskeméti gyerekeket megismerteti Európa gyermekeivel a gyermektalálkozók során. Az alapötlet egyszerű volt, a kontinens országaiból gyermekeket hívnak meg, akiket kecskeméti iskolák látnak vendégül.


Bővebben
Galéria

Tanévzáró 2016

„Legyenek boldogok, akik téged szeretnek!
Legyen békesség falaidon belül,
legyen boldogság palotáidban!
Testvéreimért és barátaimért
mondom: Békesség neked!
Istenünknek, az Úrnak a házáért is
jót kívánok neked! „


Galéria
Bővebben

Tanévnyitó

A Kecskeméti Református Általános Iskolában 721 diák 30 tanulócsoportba szervezve kezdi meg a 2015/2016-os tanévet 61 pedagógus irányításával. A 94 első évfolyamos tanuló 4 osztályának tanítói Dékányné Orosházi Márta, Andrássyné Dolog Éva, Lakatos Mónika és Magyar Péterné.


Tanévnyitó beszéd
KEOL cikk


Iskolakezdésre nem lesz kész a Kálvin téri parkoló

Kecskemét - Ezekben a napokban is gőzerővel folyik a parkolók építése a Kálvin téren. Nagy szükség van itt a kivitelező igyekezetére, hiszen a jövő héten kezdődik a tanév, és Református újkollégium környékén jelentősen megnövekedik majd a forgalom.


KEOL cikk


Kedves Szülők!

A füzetcsomagok megvásárolhatók az iskola titkárságán az alábbi időpontokban:


2015. június 1-15. között tanítási napokon 7-13 óráig,

a nyári szünetben
(június 16-tól) szerdánként 9-12 óráig.
Általános iskolai ügyelet
szerda 9-12 óráig
a titkárságon

Gong Rádió interjú

Szeptember 17-én a Gong Rádió vendége volt Dr. Szabó Ildikó, a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgatója. Az interjú apropója az iskola 20 éves jubileumi gyalogtúrája volt.

Interjú első része
Interjú második része
Interjú harmadik része
Interjú negyedik része


Tudnivalók a személyazonosító igazolványról


Megtekint


Tájékoztató a 16 óráig tartó iskolai foglalkozásokról


Tájékoztató megtekintése


Kérvény letöltéseA makrancos királylány a Református Általános Iskolában

Kecskemét - A makrancos királylány című két felvonásos meseoperával ünnepelte 20. tanévét a Kecskeméti Református Általános Iskola. Az ünnepi hangulatot csak fokozta, hogy a zeneszerző, Szőnyi Erzsébet itt ünnepelte 90. születésnapját...Bővebben
Galéria (04.26.)
Galéria (05.10.)
Kultúrpart cikk


Kodály-Weöres koncert

A Református Kollégium dísztermében került megrendezésre az az ünnepi koncert, amelyet Kodály Zoltán születésének 131. évfordulója és Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából szervezett meg a 35 éves Magyar Kodály Társaság kecskeméti tagozata. Megnyitó beszédet a Magyar Kodály Társaság elnöke Ittzés Mihály mondott.
A város képviseletében meghívott kórusok tisztelegtek a Mesterek előtt – az Arany János Általános Iskola, a Bányai Júlia Gimnázium, a Református Általános Iskola gyermekkarai, a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium kórusai, a 125 éves Ipari Dalárda, a Cantus Nobilis énekkar és a Kecskeméti Református Gimnázium kamarakórusa.


Galéria


Pangea

Júniusban vehettem át az Orchidea iskola Pangea Matematika versenyének első helyezéséért járó díjat. A jutalom egy törökországi utazás volt, amelyen a többi korosztályban első helyezést elért gyerekekkel és a szüleinkkel vettünk részt. Engem apukám kísért el. Az iskola igazgatója volt az idegenvezetőnk. November elején indult a repülőnk Isztambulba. Négy napot töltöttünk ott, ez alatt nagyon sok helyen jártunk. Megnéztük a szultán palotáját, a Kék Mecsetet, az Ayasofya múzeumot, a Bazárt, az Eyüp dzsámit. Nekem legjobban a Sapphir nevű felhőkarcoló tetszett, ahol beültünk egy 4D moziba, és így helikopteren néztük meg Isztambult. Nagyon örülök, hogy részt vehettem ezen a kiránduláson, és megismerhettem egy másik kultúrát. Köszönöm felkészítő tanáraimnak, Koleszár Edit néninek és Nagy Tibor bácsinak a segítséget.


Galéria


Városi biciniuméneklési verseny

Iskolánk hagyományteremtő céllal másodszor szervezte meg a város általános és középiskolái részére a biciniuméneklési versenyt szombaton, 2013. nov. 30-án délelőtt. A Református Kollégium Internátusa adott helyet az eseménynek. Gyönyörű dísztermükben a fenntartó egyházközség nevében Varga Nándor, az igazgatótanács elnöke ...


Bővebben
Galéria


Balatonfüred-matekverseny beszámoló

Október 26-án kedden utaztunk Balatonfüredre, logikai matematikaversenyre. Balatonfüred testvérvárosainak versenyzőit is meghívta a megmérettetésre, így indulhattunk mi is. Mindkét korosztályból egy csapatot indított iskolánk. ...


Bővebben
Galéria
Oklevelek


Vasútmodell kiállítás

Október 14-én a 3.a osztály meglátogatta a vasútmodell kiállítást a Művelődési Házban. A kiállított terepasztalokon sok-sok vonatot, autót, autóbuszt és villamost is láthattunk: kisváros, erdei vasút, budapesti utcarészletek ejtettek minket ámulatba. Apró emberkék közlekedtek, a vasút mentén tehenek, lovak legeltek, az erdőben őzek és szarvasok rejtőztek. A legnépszerűbb az a két terepasztal volt, ahol a gyerekek maguk irányíthatták a vonatokat, sorompókat. A fiúk-lányok számára egyaránt érdekes kiállítást mindenkinek ajánljuk.


Galéria


Piknik az iskola udvarán

Idén először rendeztük meg tanulóink, családtagjaik és vendégeik számára a pikniket. Nagy izgalommal készültek a gyerekek már hetekkel előre egyrészt saját készítésű portékákkal, másrészt produkciókkal, amivel a vásározó közönséget szórakoztatták. Nemcsak ők, hanem a szülői munkaközösségek is jobbnál jobb ötletekkel és programokkal gazdagították az összejövetelt. Sok finomsággal, étellel, itallal és különleges édességgel járultak hozzá a kellemes hangulathoz. A pikniket ugyan elmosta a záporeső, de a jókedvet, lelkesedést nem, így már előre készülünk a jövő májusra, amikor újra piknikezünk az iskola udvarán.

Szabó Katalin

Galéria


SZÜLŐI BÁL

2014. február 28-án került immár második alkalommal megrendezésre az idén 20 éves Kecskeméti Református Általános Iskola szülői bálja. A báli jó hangulatot jelenlegi és volt tanulóink – Halász Alexandra, Halász Henrietta, Halász Péter, Alvarez Insua Veronika, Somogyi Levente - társastánc bemutatója alapozta meg. A svédasztalos vacsorát a konviktus dolgozóinak köszönhettük, a több mint 160 bálozót a Casino Zenekar szórakoztatta hajnalig, az iskola logójával díszített születésnapi tortát Görög Istvánné készítette. Ezúton köszönöm a szervező szülők odaadó és lelkes munkáját, a szülői felajánlásokat, tombolaajándékokat, melynek eredményeképpen 550.000 Ft bevételhez jutott iskolánk.

Galéria


Benda Kálmán-díjat kapott Félixné Oravecz Márta

2013. november 22-én Félixné Oravecz Márta igazgató-helyettes asszonyt a Dunamelléki Református Egyházkerület Benda Kálmán-díjjal tüntette ki, melyről a parokia.hu oldal is hírt adott.
Bővebben
Galéria
YouTube video


Gong Rádió interjú

November 28-án vendégünk dr. Szabó Ildikó volt. A kecskeméti Református Általános Iskola igazgatónője bemutatta az intézményt.Bővebben


TANÉVNYITÓ 2013/2014

Az előttünk álló tanév feladataira készülve, számba véve a teendőket, látva, hallva, olvasva a köznevelést érintő változásokat, a Kecskeméti Református Általános Iskolába járó tanulóknak, szüleiknek, az itt tanító pedagógusoknak megnyugvást nyújt az a hit, melyet a zsoltáríróval együtt megvallunk most mi is: erős, szilárd alapokon állunk, kősziklánk és várunk az Úr, akinek gondviselésébe tesszük le a 2013/2014-es tanévet, mely iskolánk...


Bővebben
Galéria


Madárgyűrűző tábor

"Idén is kíváncsian vágtam neki a madárgyűrűző tábornak, mert az eddigi három évben mindig új arcát mutatta. A Kolon-tó szépsége viszont még mindig ugyanolyan hatással volt ránk, mint mikor először megpillantottuk. És hiába láttuk már sokadszor, megint tartogatott meglepetéseket! Idén először fogtunk törpegémet, első alkalommal láttam lappantyút (a hangja már nem volt ismeretlen, a kalóz...


Bővebben
Galéria


Fotós tábor

A nyári szünet első hetében Telekes Tamás tanár úr fotós tábort szervezett számunkra. A tábor egy kis elmélettel kezdődött, ahol megtanultuk mit jelent az ISO, a fehéregyensúly és, hogy mi a kompozíció, majd sportfotózással folytatódott, ahol mókás vetélkedő keretében próbáltuk egymást futás közben lekapni. Ezután a makró fotózással ...


Bővebben
Galéria


NÉ-M-A tábor

Ismét gyermekkacagástól volt hangos gyülekezetünk Emmaus háza és az azt körülvevő erdő a Kecskeméti Református Általános Iskola idén másodszorra megszervezett német-magyar- angol táborának résztvevőitől. 62 kisebb és nagyobb gyermek 9 pedagógus vezetésével és 3 segítővel –akik valamennyien általános iskolánk illetve gimnáziumunk ifjú öregdiákjai- öt hasznos és vidám napot töltött augusztus 5. és 9. között együtt épülve hitükben, gyarapodva nyelvtudásban, megtapasztalva az egy közösséghez tartozás erejét és örömét.
A gyerekek már induláskor, az állomáson családokat alkottak korban hozzájuk...


Bővebben
Galéria
YouTube video


Tájékoztató a 16 óráig tartó iskolai foglalkozásokról


Tájékoztató megtekintéseMa nem megyek óvodába!

Ezeket a mondatokat a leendő elsősök mondták az időjárás miatt elmaradt kirándulás napján: - Ma nem megyek óvodába! Én kirándulni akarok az iskolával!- mondta könnyes szemmel egy óvodás kislány a mamájának május 27-én, a vasútállomáson. ...


Bővebben
Galéria


Ballagás

„Tolle, lege, tolle, lege”- „Vedd és olvasd, vedd és olvasd”- írja Szt. Ágoston Vallomásaiban, amikor arra a pillanatra emlékezik vissza, amelyhez megtérését köti. A belső hang indítattására felnyitja a Szentírást egy tetszőleges helyen, s amit ott olvas, az örökre megváltoztatja az életét...


Bővebben
Galéria


Tanévzáró

E pluribus unum - ez a latin mondat olvasható a világ egyik legbefolyásosabb és legerősebb országának pecsétjén, pénzérmein. Jelentése: egy a sok közül. Szerénységre, alázatra inti ez a mondat még a legnagyobbat is. Ugyanakkor arra is tanít, hogy egyedül, egymagunkban erőtlenek, kevesek vagyunk. ...


Bővebben
Galéria


Kedves Leendő Elsősök!

Az iskolakezdés előtti időszak biztosan örömmel, s várakozással telik számotokra, és ezután is kíváncsian, de félve várjátok az iskolát. Ezúton is sok szeretettel köszöntelek benneteket a Kecskeméti Református Általános Iskola falai közt. Tanítóitok fő célja az lesz...


Bővebben
Galéria
Összefoglaló gondolatok az elhangzott prédikációbol


Batyusbál

2013. április 12-én a Kecskeméti Református Általános Iskola szülői munkaközössége első alkalommal szervezte meg az iskolát támogató szülői batyusbálat. A nagysikerű, teltházas rendezvénynek a Nagykonviktus adott helyt, ahol szép környezetben, színvonalas körülménye...


Bővebben
Galéria
Új játszótér az iskola udvarán


Visszajelzések, gondolatok az (Ön) nevelési előadásokról

1. Érdekes témák, színes előadásban. Nekem tetszik.
2. Szülőként – nevelőként kézzelfogható, gyakorlatorientált előadások.
3. A legszükségesebb időpontban ismertem meg a serdülőkre vonatkozó útmutatásokat. Rengeteget segített. Hálásan köszönöm! Ősz óta "rajongója vagyok". Nekünk felnőtteknek is igazán sokat adott hozzá az életünkhöz és önmagunk megértéséhez is…


Bővebben
Galéria


Sítábor

Idei sítáborunkban, mint tavaly is, az olasz dolomitokat látogattuk meg. Most a Paganellai sípályarendszer helyett a Tre Valli régiót céloztuk meg. Az első nap pici havazása után a tábor végéig szikrázó napsütésben síeltünk, így haza meglehetősen lebarnult arcok érkeztek, kis magyarázatra szorulva, hogy nem a tengerparton töltöttük a síszünetet. A napi program a reggelivel kezdődött, majd szokás szerint két csoportban folyt az oktatás. Ezt utolsó nap síversennyel fűszereztük. Esténként az áhitat, a vacsora után csocsó és kártyapartik következtek. Sok szép élménnyel gazdagodva tértünk haza.


Ballagás 2012


Tanévzáró 2012


Kiscserkész tábor

A cserkészcsapat kiscserkészeinek idei tanyázása Izsák mellett lesz június 27-től 30-ig.

 

Ugrás a cserkészek honlapjára!

Múzeumlátogatás

Barangolás a magyar történelem hősei és emlékei között
Szeretnénk rendszeressé tenni tanulóink számára a színház- és múzeumlátogatásokat, hogy minél többen részesei legyenek az ehhez hasonló nagy felfedezéseknek, nagyszerű élményeknek.

 

Tovább a cikkre

Iskolások Ausztriában éles bevetésen
avagy: Nyelvi tábor Obervellachban

Mi most az általános iskola angolos és németes csapatával éles bevetésen voltunk Ausztriában, Obervellachban. Itt az idegen nyelv használata nem cél volt, hanem eszköz ahhoz, hogy a táborozók embereket szólítsanak meg, tudjanak tájékozódni egy kisvárosban. Kis különbségnek tűnik, de valójában hatalmas...

 

Tovább a cikkre
Video

„Honfoglaló”

S ugyan az egész nap fegyelemben és figyelemmel telt, itt és ekkor mindenkit megérintett hagyományőrző napunk üzenete, amiről Wass Albert így ír:
„ A mi szavunkat senki sem érti a világban. Titkunk van, mert kevesen vagyunk.”
Ennek a titoknak egy kicsi részét mutattuk meg és adtuk át a gyermekeknek lelkesedéssel, odaadással, a rájuk és értük szánt idővel.

 

Tovább a cikkre

Református Iskolák Országos Floorball Bajnoksága

Az idei évben immár negyedszer rendezte meg iskolánk a Református Iskolák Országos Floorball Bajnokságát. Ezen - a RIDISZ (Református Diák Sportszövetség) által is támogatott rendezvényünkön - 18 csapat 100 diákja látogatott Kecskemétre, ahol megmérkőztek egymással.

Mi is a floorball? Egy mostanában egyre dinamikusabban fejlődő sportág, melynek alapját a jégkorong adja. A játék a hokihoz hasonló pályán, de a kapu mögötti területen is folyik. A mérkőzésen nem korcsolyázni, csak egyszerűen futni kell. A játékosok célja, hogy ütőjükkel a kerek műanyag labdát a kapuba juttassák. Tilos az ütközés és a lökdösődés.

A versenyt ebben a tanévben is 4 korcsoportban rendeztük. Általános iskolás lány és fiú, illetve középiskolás lány és fiú csapatok mérték össze tudásukat. Örömteli számunkra, hogy lányaink mind a két korcsoport versenyét megnyerték, a fiúk az egyik korcsoportban első, a másikban második helyezettek lettek. Gratulálunk!


               Telekes Tamás

„Tartsátok tiszteletben e napot,…”

1848. március 15-én történelmünk olyan fordulóponthoz érkezett, amire mindig emlékeznünk kell. Az egész ország életében olyan változások indultak meg a forradalom kitörését követően, amelyek a mai napig kihatnak kultúránkra és politikai életünkre egyaránt. Majd fél országnyi ember akart és mert összefogni, forradalmat kezdeményezni.

 

Tovább a cikkre

XV. Országos Bibliaismereti Verseny

Mottó:
„Emlékezem az ÚR tetteire, visszagondolok hajdani csodáira.”
/ Zsolt 77,12 /


A verseny időpontja: 2012. március 30-31.

A jelentkezés határideje: 2012. január 31.

 

Eredmények

Pillanatok
     

TIOP-1.1.1-07 kódjelű pályázat

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"
Nyitó dokumentum

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"
Záró dokumentum

 


TANÉVZÁRÓ - 2011

„ Ismét egyik esztendeje, Istentől kimért ideje telék el a múlandóságnak…” énekeljük ez ősi dicséret veretes szövegét évről-évre az esztendő utolsó napján, szakad föl a szívekből a hálaadás Isten megtartó kegyelméért.

 

Tovább a cikkre
Képek
Eredmények

BALLAGÁS - 2011

"Minden nap megszűnik valami, amiért az ember szomorkodik, de minden nap születik valami új, amiért érdemes élni és küzdeni" - mondta Hérakleitosz.

 

Beszéd
Képek
Eredmények

Két keréken

A Kecskeméti Református Egyházközség sikeres pályázatának eredményeképpen június 2-án az iskola udvarán 25 darab Mátra típusú sebességváltós kerékpárt vettek birtokba az általános iskola és a gimnázium tanulói, valamint az egyházközség tagjai. A testnevelésből kiemelkedő eredményt elért tanulók, tanárok, szülők és egy lelkipásztor próbaútra indultak Nagykőrösre.

 

Beszámoló
Képek

Zenés áhítat a Kálvin téri református templomban
A Kecskeméti Református Általános Iskola kórusa Budapesten

2011. március 20-án a Kecskeméti Református Általános Iskola kórusa Budapesten a Kálvin téri
református templomban zenés áhítaton örvendeztette meg szolgálatával, zengő énekével a gyülekezetet.A templom A program első oldala A zenei program

A kórus énekel

Igehirdető: Varga Nándor

Kórusunk


SIKERES MATEMATIKA VERSENY !

A Kecskeméti Református Általános Iskola diákjai 2011-ben megnyerték a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen az első helyezéssel járó kupát.

Beszámoló