Szintvizsga 2015/16 tanév

Lóra ültek a kis matematikusok

A Hírös Lovarda felajánlásában 34 diák a Kecskeméti Református Általános Iskolából felhőtlen délelőttöt tölthetett el kedden. A Zrínyi Ilona Matematikaversenyen nyújtott kiváló egyéni és iskolai eredmények jutalma volt ez az alkalom.


KEOL cikk


A víz világnapja alkalmából ellátogattunk a BÁCSVÍZ I. számú telephelyére.

Először egy demonstrációs tábláról elolvashattuk, hogy Kecskemét és az agglomerációs körzete hogyan kapja a vizet a BÁCSVÍZ segítségével. Kecskemét mélyforrású kutakból nyeri a folyékony kincset. Tóth Gellért, az üzem főmérnöke vezetett körbe minket a telepen. Utunkat az alagsorban kezdtük, ahol hatalmas csövek rengetege fogadott bennünket. Itt betekintést nyertünk a biológiai szűrés bakteriális folyamatába. Innen átsétáltunk a vezérlőterembe, ahol az egész rendszer központi irányítását láthattuk.
Szerintem nagyon érdekes, tanulságos bemutatón vettünk részt, melynek segítségével tudatosabban használjuk a vizet.

Rőfös-Horvát Judit
8.c osztályos tanuló


Galéria


A víz világnapja

A víz világnapját 1994 óta március 22-én ünnepelhetjük világszerte, miután az ENSZ közgyűlése erről határozott annak érdekében, hogy ezzel az életet adó víz megóvásának sürgető és létfontosságú kérdésére felhívja a figyelmet. Mi is megemlékeztünk létünk nélkülözhetetlen eleméről, egyik legféltettebb kincsünkről, a vízről. Annak fontosságára, takarékos használatára, a környezettudatosságra és a környezetvédelemre hívtuk fel a figyelmet évfolyamonként egy-egy tantárgyhoz kapcsolódóan. Az ötödik évfolyamosok rajz és vizuális kultúra órán vizes plakátokat készítettek, a hatodikosok hittanórán beszélgettek az élő vízről, hetedikben magyar nyelv és irodalomból szöveget dolgoztak fel, majd kulcsfogalmak gyűjtésével szófelhőt készítettek, illetve vízzel kapcsolatos szólásokkal és közmondásokkal dolgoztak. A nyolcadikba járók informatika órán elkészítették saját ökológiai lábnyomukat, háztartástanon pedig Vizes lábnyomok című foglalkozáson vettek részt. Az iskolai könyvtárban megrendezett Szitakötő foglalkozás, vízzel kapcsolatos kísérletek, vödrös sorversenyek, filmnézés, az elkészült munkákból álló kiállítás színesítette az egy hétig tartó programsorozatot. Március 22-e jó alkalmat teremtett arra, hogy végiggondoljuk, mit jelent számunkra a víz!

DÖK


Galéria


Víz Világnapja 2016. március 22.

Hagyománnyá vált iskolánkban, hogy minden év márciusában kékbe öltözve megemlékezünk a Víz Világnapjáról. Idén a gyerekek által készített képekből, plakátokból szerveztünk kiállítást, melyet az iskola folyosóin lehetett megtekinteni. A képek mellett több helyen elhelyeztünk kék vödröket és egy-egy hozzá tartozó tájékoztató plakátot a vízfogyasztásról és a vízfelhasználásról. A kiállítás és a szemléltetés célja, hogy felhívjuk a felnövekvő generáció figyelmét a víz, tudatos és takarékos felhasználására.

Lakóné Dormán Boglárka

"De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne."

János 4,14

VÍZ érdekességek
Galéria


Zrínyi Ilona Matematikaverseny

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójának legeredményesebb általános iskolája, a Kecskeméti Református Általános Iskola volt. A verseny legeredményesebb 8 osztályos gimnáziuma a Bányai Júlia Gimnázium, a Dél-alföldi régió legeredményesebb 4 osztályos gimnáziumaként pedig a Bolyai János Gimnázium vehette át a vándorserleget. Az iskolákon kívül 197 diák kapott a Református Újkollégiumban szombaton rendezett eredményhirdetésen elismerést.


KEOL cikk
YouTube video


A Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjének kecskeméti eredményei

A MATEGYE Alapítvány ebben a tanévben 27. alkalommal szervezte meg a Zrínyi Ilona Matematikaversenyt 2-12. osztályos diákok számára. A Kecskeméti Református Általános Iskola II. helyezést ért el a Legeredményesebb Általános Iskolák között.


KEOL cikk

Országos döntőseink matematikából

Zrínyi Ilona Matematikaverseny eredményhirdetése

Az ünnepséget zenei köszöntővel kezdték: a házigazda Kecskeméti Református Általános Iskola kórusának karvezetője Jámborné Márkus Emőke volt. Majd dr. Szabó Ildikó igazgató asszony a megyei szervező, házigazda Kecskeméti Református Általános Iskola nevében köszöntötte a vendégeket....


KEOL cikk
YouTube videóMatematika tehetségnap

A Városi Matematika Tehetségnapot iskolánk a Kecskeméti Tehetségsegítő Tanáccsal és a Mategye Alapítvánnyal közösen szervezte. Az időjárás kicsit megtréfált bennünket, de ezen a délutánon a résztvevők nagyon jól érezték magunkat. Csapataink a Kecske Kupán 5. évfolyamon 1. helyezést, 7. évfolyamon 2. helyezést, 6. évfolyamon 4. helyezést értek el.


Galéria


Pangea matematikaverseny

Már kiskorom óta szeretem a matematikát, a logikai játékokat és a sakkot. Ezért örültem, amikor Koleszár Edit néni szólt, hogy benevezett egy matematikaversenyre. A neve Pangea. Egy budapesti iskola hirdette meg. Láttuk, hogy értékes díjakkal jutalmazzák a helyezetteket...


Bővebben
Galéria

Zrínyi Ilona Matematikaversenyen

Büszkék vagyunk arra, hogy a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen ebben a tanévben is iskolánk nyerte a megyében a legjobb általános iskolának járó kupát. A kupa pontszámát évfolyamonként három, legtöbb pontot elért versenyző pontjainak összegzésével számítják ki. Iskolánk 1721 pontot gyűjtött.

 

B. Tóth Ferenc, a Hírös Lovarda tulajdonosa, a tanulóknak egynapos lovaglással egybekötött kirándulást ajánlott fel.


Hírös Lovarda kirándulás képek


Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei forduló

A legbüszkébbek arra vagyunk, hogy ebben a tanévben is iskolánk nyerte a megyében a legjobb általános iskolának járó kupát. Ez már zsinórban harmadik alkalom, így a kupa most már végleg a miénk marad...

Zrínyi Ilona matematikaverseny (csapatverseny)
Zrínyi Ilona matematikaverseny (egyéni eredmények)
Zrínyi Ilona matematikaverseny (pillanatképek)

Bolyai matematika verseny

Történelmet írt a Kecskeméti Református Általános Iskola négy negyedikes kisdiákja. A Bolyai Matematikaverseny országos döntőjén eddig még soha nem nyert első helyezést sem kecskeméti, sem Bács-Kiskun megyei csapat. Nekik most sikerült!

Tovább a cikkre