Aktuális

Híreink között megtalálja intézményünk elkövetkezendő eseményeit, legfrissebb híreit. 

Édes ízek nyomában

,

Édes ízek nyomában - hétvégi kirándulás Grazban

A Kecskeméti Református Általános Iskola diákjai családjaikkal együtt, 110 fővel gondoltak egy nagyot, hogy felkeresik Ausztria méltán híres Zotter Csokoládégyárát. Itt lépésről lépésre megismerheti kicsi, és nagy a csokoládé történetét, Josef Zottert, a gyár megálmodóját, és édesebbnél édesebb, ötletesebbnél ötletesebb termékeit. A kézműves finomságokat 33 állomáson keresztül nemcsak megcsodáltuk, hanem végig is kóstoltuk. Megtudtuk továbbá, hogy itt évente kb. 645 tonna csokoládé előállításához 200 tonna kakaóbabot és 150 tonna kakaóvajat használnak fel. A gyár mellett állatsimogató is felfedezhető egy gyönyörű természeti környezetben.

A csoki-túra után kicsit elfáradva elindultunk Graz felé, ahol a Shopping City Seiersberg üzleteiben autentikus nyelvgyakorlás következett angol és német nyelven. Innen egy pár perces utazást követve mindenki gyorsan megtalálta a szállását, ahol nagyon kényelmes szobák várták a megfáradt turistákat. Jó hangulatú vacsora után a csoport tagjai gyorsan álomba merültek.

Másnap a svédasztalos reggelit követve elindultunk Graz belvárosa felé. 260 lépcsőn át jutottunk fel a Schlossbergre, ahol megcsodáltuk az Erődöt, az Óratornyot és a Harangtornyot. A szikrázó napsütésben a környék hegyei is köszöntöttek minket. Aki gyorsan vissza szeretett volna jutni a belváros laposabb vidékére, az kipróbálta a néhány éve üzemelő rendkívül modern csúszdát.

Jutott némi szabadidő a gyönyörűen helyreállított belvárosban sétálásra, kirakat nézegetésre is.

Hazafelé buszunk már a határ magyar oldalán állt meg egy kései ebédre, ahol egy csárda várt ránk finom és bőséges étellel. Itt is volt lehetőség házi állatok megismerésére.

Utunk végén mindenki feltöltve élményekkel, új barátságokkal tért vissza szeretteihez.

 

Videó megtekintése

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk