Aktuális

Híreink között megtalálja intézményünk elkövetkezendő eseményeit, legfrissebb híreit. 

Digitális témahét - 2024

,

A Digitális Témahét programsorozat tovább folytatódott a Kecskeméti Református Általános Iskolában. 2024. április 10-én és 11-én a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Safer Internet Programján keresztül 25 osztálynak tartott előadást három oktató, Csontos Andrea, Fülöp Hajnalka és Tari Vencel a "Legyél az Internet ásza játékos oktatótér" segítségével. 

  Április 11-én az iskola Díszterme adott otthont egy 30 kérdésből álló kreatív, digitális játékos vetélkedőnek a felsősök körében. A diákok a természettudományos kérdésekhez QR kód beolvasása után jutottak, majd minél gyorsabban a lehető legtöbb feladatot kellett megoldaniuk, amelyet a csapatok menetleveleken rögzítettek.

 Ezen a napon zajlott le az iskola 30. születésnapi képeslap készítő verseny díjátadója is, amit 3.-4. évfolyamos diákoknak hirdettünk meg.

helyezett Megyeri Marcell
helyezett Csákai Dorka
helyezett Lakó Dávid
A felső tagozatos diákok 3D tervező programmal készíthettek születésnapi emléktárgyakat, amik szintén díjazásra kerültek.

I. helyezett Riczu Sebestyén

II. helyezett Dinka Botond

III. helyezett Szabó Ella Edina

 Ugyanezen a napon a Digitális Tudásközpont települt ki a tornatermünkbe, ahol különböző digitális eszközöket, Lego-,  Edison robotokat, Sphero golyót, "Szotyit", a robot kutyát és egy Alpha robotot próbálhattak ki a 3. és 4. évfolyamos diákjaink, valamint megismerkedtek a gesztusvezérléssel is. Köszönjük szépen Nagy Péternek és Bíró Laurának, hogy megmutatták a digitális világ pozitív oldalát.

GALÉRIA

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk