Pályázatok

Nemzeti Tehetség Program 2022-2023

NTP-INNOV-22-0093

,

Innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósítására  

Nemzeti Tehetség Program

Iskolánk a 2022/2023-as tanévben is pályázott a Nemzeti Tehetség Programban. A projekt célja a felső tagozatos diákok digitális kompetenciájának fejlesztése.

A pályázaton elnyert összeg 2.897.000Ft. A foglalkozások során a tanulók megismerkedtek a robotika alapjaival, különböző robotokkal és programozásukkal például: LEGO Spike, EV3, Wedo, MicroBit, BlueBot. A digitális kompetenciáik bővítését szolgálta, hogy megismerkedtek és megtanultak különböző applikációkat, programokat használni az idegennyelv és a matematika tanulás megkönnyítésére – tankockákat készítettek és próbáltak ki. Megismerték a fotózás alapjait, a jó fénykép vagy videókészítés elméletét, melyet gyakorlatban is kipróbálhattak. A művészetek és matematika, informatika kapcsolatát a színelmélet és a színkeverés segítségével ismerhették meg a diákok, miközben a digitalizáló rajztábla használatát is kipróbálhatták a gyakorlatban. A világegyetemről alkotott elképzeléseiket, tudásukat csillagászati foglalkozások segítségével szélesítettük, színesítettük a tanév során.

A pályázat keretein belül egy nagyon jól sikerült tanulmányi kiránduláson is részt vehettek a programban részt vevő diákok és tanáraik. Az első állomás Budapesten a Csodák Palotája volt, ahol  különböző izgalmas programokon vettek részt, például: szabaduló szoba, 5D, 9D mozi. Egy közös ebéd után a Szemlő-hegyi-barlangi túra volt a délutáni program.

Május közepén interaktív foglalkozás keretein belül a negyedik évfolyam és az 1.b osztály tanulóinak, valamint érdeklődő szülőknek tartottunk bemutató foglalkozást. A díszteremben 5 állomáson forgószínpad-szerűen mindenki kipróbálhatta, megnézhette, elkészíthette, meghallgathatta, amit a tanév során a projektben részt vevő diákok megismertek, megtanultak. Az állomások: 1. Robotok programozása Lego robotokkal, BlueBot robotokkal. 2. Színes szélforgó készítése, alap színek megismerése kézműves foglalkozás. 3. Digitális fotózás, zöld háttér fotó készítése, fotó nyomtatása. 4. Angol, német, matematika tankocka- mini verseny tabletekkel. 5. Csillagászat bemutató, naprendszer makett elkészítése.

A program zárásaként pizzáztunk, fagyiztunk egyet, ahol megbeszélhettük a program élményeit, eredményeit.

A pályázatból vásárolt eszközök a teljesség igénye nélkül:

·       6 db BlueBot padlórobot és dokkoló állomás, 2 db padlórobot pálya, hordozó táska,

·       3 db Lenovo TAB M10HD tablet és hozzá tartozó tok és kijelző védőfólia,

·       2 db Wacom digitális rajztábla,

·       12 db MicroBit, 3 db Maquen robotautó MicroBithez,

·       2 db vezeték nélküli egér és billentyűzet,

·       2x2 db-os hangfal az informatika termek hangosítására,

·       3 db Studio Creator készlet, zöld háttér előtti fotók és videók készítésére,

·       1 db zöldháttér tartó állvány,

·       1 db fényképezőgép állvány,

·       1 db derítőlap készlet

·       4 db Rajzolható földgömb

·       Papír-írószer eszközök.

A pályázatban résztvevő kollegák: Gazdag Edit, Gazsi Rita, Gulyás Dávid, Körmöcziné Pajor Anett, Lévai Krisztina, Telekes Tamás

Köszönöm a pályázatban részt vevő diákok és pedagógusok egész éves kitartó munkáját, valamint az iskola vezetésnek a támogató segítségét!

Lévai Krisztina

 

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk