Pályázatok

Interaktív nap a díszteremben

,

 
Interaktív nap 
 
2022. május 6-án került megrendezésre iskolánk dísztermében a Nemzeti Tehetség Program által támogatott: Digitálisan a hadak útján. Virtuális tortúra című pályázatunk keretein belül vállalt egyik tevékenységünk az interaktív foglalkozás. Ez kiváló lehetőség volt arra, hogy megmutassák diákjaink és tanáraink, hogy a novembertől a tanév végéig tartó a foglalkozásokon milyen új ismeretekre tettek szert, hogyan alkalmazzák a mindennapi tanulásban a különböző digitális eszközöket.  
 
Egy résztvevő leírása a programról:  
Az első állomáson kipróbálhattuk, hogy mennyire vagyunk felkészültek angol nyelvből. Tableteken Kahoot! applikáción keresztül egymással versenyezhettünk. Anett nénitől megtudtuk, hogy a verseny feladatokat a diákok maguk készítették el! Matematika és német nyelven is volt feladatsor. A matekot is kipróbáltam. 
A második állomáson Dávid bácsi mesélt a bolygókról, és együtt összerakhattuk a naprendszer forgó modelljét, nagyon izgalmas és egyben félelmetes is milyen kicsi a Föld. Kipróbálhattuk a feliratozható földgömböt is!  
A harmadik állomáson robotok programozására, különböző érzékelők használatára láttunk példákat Edit néninél. Láttuk, ahogyan egy kis emelő robot levesz, és feltesz egy kis akadályt. Terepasztalon megnéztük, hogy hogyan végez el egy megadott feladatot az EV3 Lego robot, tippeket adtunk, hogyan lehetne még ügyesebb. A végén pedig terelgettünk is robotot! Az érdekes az volt, hogy ugyanaz az EV3 LEGO robot volt mindenhol csak máshogy felépítve, Lego segítségével akármilyen alakzatot, formát megépíthetünk!  
A negyedik állomáson Rita néni mesélt az időről, az órákról mialatt mi kivágtuk a sablon órát, felragasztottuk egy keményebb papírra és kiszínezhettük úgy, ahogy szerettük volna. Amikor elkészültünk fel is vehettük az órákat!  
Az ötödik állomáson Tamás bácsi mesélt a fényképezésről, a telefonos fényképezésről a szelfiről.  Készítettünk Harry Potter varázsköpenyével trükkös képet, és különböző barátos-barátnős vicces képeket. Megnéztük, hogy egy fotónyomtató, hogyan készíti el a képeket, milyen sorrendben kerülnek rá a színek. Nagyon izgalmas volt látni, hogy a három alapszínből, hogyan készíti el a képet rétegenként a nyomtató.  
A foglalkozás végére elfáradtunk, megéheztünk, megszomjaztunk. Ettünk pogácsát, szerencsére a szervező tanárok gondoltak a tejérzékenyekre is, így én is tudtam enni.  
Köszönjük a szervezést, a programot, jól éreztük magunkat! Ha jövőre lesz ilyen szakkör, akkor jelentkezni fogok!  
Kolonics Csenge 3.b osztályos tanuló 
 
Szervező:  Lévai Krisztina 
Állomáshely: Telik az idő:  órakészítés papírból.  
Vezető: Gazsi Rita 
Eszközök: asztal, székek, papír, ragasztó, olló, színes filctoll, óra sablon 
 
Állomáshely: Robotika 
Vezető: Gazdag Edit 
Eszközök: asztal, székek, terepasztal (padlón), LEGO EV3 robotok, tabletek, laptop 
 
Állomáshely: Tudáspróba:  angol, német, matematika tankocka  
Vezető: Körmöcziné Pajor Anett 
Eszközök: asztal, székek, tabletek, laptop 
 
Állomáshely: Bolygó mese 
Vezető: Gulyás Dávid 
Eszközök: asztal, székek, feliratozható földgömb, laptop 
 
Állomáshely: Szelfi sarok, fényképezési praktikák, trükkök 
Vezető: Telekes Tamás 
Eszközök: asztal, székek, fényképezőgépek, fotónyomtató, fotópapír, zöld háttér, tablet, laptop

 

Tovább a galériára

 

 

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk